Haricot Verts by Mos Merab Samii
Scroll to zoom, click for slideshow

Haricot Verts 2020

Mos Merab Samii

€ 2.500

Gallery 54

 • About the artworkÜber Kunstwerk & Künstler
  Mos Merab Samii werd in 1943 geboren in Rasht, Iran. Hij is na vele omzwervingen in eigen land en Europa uiteindelijk in Nederland beland.

  Als 10-jarig jongetje kreeg Mos een Kodak fotoapparaat van zijn vader cadeau en is hij begonnen met fotograferen als hobby. Met zijn fascinerende stillevens heeft Mos zich ontwikkeld tot een ‘Meester van het Licht’. Hij laat zich hierbij inspireren door de oude Nederlandse meesters.

  Zijn kracht is de nabootsing van compositie en licht. Hij weet dat als geen ander zo haarfijn te ensceneren. Zijn stillevens brengen ons terug in de tijd en vervelen geen moment.

  Mos creëert zijn eigen decors en gebruikt alleen voorwerpen uit de kringloopwinkel en fruit en groenten van de Lidl.

  De stilleven foto’s van Mos Merab Samii zijn hoogwaardig afgewerkt en gedrukt op Baryta fotopapier of op HD Finish aluminium. De voordelen van het afdrukken op HD Finish aluminium zijn naast de perfecte kleurweergave, een zeer grote scherpte en een gegarandeerde kleurechtheid van minimaal 25 jaar. De foto kan dus gewoon in het zonlicht hangen zonder zijn kwaliteit te verliezen. Ook kan HD Finish aluminium eenvoudig met een zachte natte doek worden schoongemaakt. De HD Finish aluminium foto’s hebben een ophangprofiel dat het ophangen zeer simpel maakt en dat er voor zorgt dat de foto ca 1 cm zwevend van de wand komt, wat een zeer ruimtelijk effect geeft.
 • About the artist
  Mos Merab Samii wurde 1943 in Rasht, Iran, geboren. Nach vielen Wanderungen in seinem eigenen Land und in Europa landete er schließlich in den Niederlanden. Als 10-jähriger Junge erhielt Mos von seinem Vater eine Kodak-Fotomaschine Als Geschenk begann er als Hobby zu fotografieren. Mit seinen faszinierenden Stillleben hat sich Mos zu einem „Meister des Lichts“ entwickelt. Er ist von den alten niederländischen Meistern inspiriert. Seine Stärke ist die Nachahmung von Komposition und Licht Er weiß, wie man das wie kein anderer inszeniert. Seine Stillleben versetzen uns in die Vergangenheit und langweilen uns nie. Moos kreiert seine eigenen Sets und verwendet nur Second-Hand-Artikel sowie Lidl-Obst und -Gemüse.

Sind Sie daran interessiert, dieses Kunstwerk zu kaufen?

Artwork details