Forrest Fruit by Mos Merab Samii
Scroll to zoom, click for slideshow

Forrest Fruit 2020

Mos Merab Samii

€ 2.500

Gallery 54

 • About the artwork
  Mos Merab Samii werd in 1943 geboren in Rasht, Iran. Hij is na vele omzwervingen in eigen land en Europa uiteindelijk in Nederland beland.

  Als 10-jarig jongetje kreeg Mos een Kodak fotoapparaat van zijn vader cadeau en is hij begonnen met fotograferen als hobby. Met zijn fascinerende stillevens heeft Mos zich ontwikkeld tot een ‘Meester van het Licht’. Hij laat zich hierbij inspireren door de oude Nederlandse meesters.

  Zijn kracht is de nabootsing van compositie en licht. Hij weet dat als geen ander zo haarfijn te ensceneren. Zijn stillevens brengen ons terug in de tijd en vervelen geen moment.

  Mos creëert zijn eigen decors en gebruikt alleen voorwerpen uit de kringloopwinkel en fruit en groenten van de Lidl.

  De stilleven foto’s van Mos Merab Samii zijn hoogwaardig afgewerkt en gedrukt op Baryta fotopapier of op HD Finish aluminium. De voordelen van het afdrukken op HD Finish aluminium zijn naast de perfecte kleurweergave, een zeer grote scherpte en een gegarandeerde kleurechtheid van minimaal 25 jaar. De foto kan dus gewoon in het zonlicht hangen zonder zijn kwaliteit te verliezen. Ook kan HD Finish aluminium eenvoudig met een zachte natte doek worden schoongemaakt. De HD Finish aluminium foto’s hebben een ophangprofiel dat het ophangen zeer simpel maakt en dat er voor zorgt dat de foto ca 1 cm zwevend van de wand komt, wat een zeer ruimtelijk effect geeft.
 • About the artist

  Mos Merab Samii was born in Rasht, Iran in 1943. After many wanderings in his own country and Europe, he eventually ended up in the Netherlands.

  As a 10-year-old boy, Mos received a Kodak photo machine from his father as a gift and he started photographing as a hobby. With his fascinating still lifes, Mos has developed into a 'Master of Light'. He is inspired by the old Dutch masters.

  His strength is the imitation of composition and light. He knows how to stage this like no other. His still lifes take us back in time and never get bored.

  Moss creates his own sets and only uses thrift store items and Lidl fruit and vegetables.

Are you interested in buying this artwork?