Opening Art Breda 2018

Annick Bettink, Dealer Relations Gallerease
Annick Bettink
Dealer Relations
42 Articles1 Oeuvres sélectionée

Breda | De kunstbeurs Art Breda opent vandaag haar deuren voor vips en genodigden. Wij van Gallerease doorzochten alvast de stands op jacht naar uitzonderlijke vondsten.

Van een spiegel met Venetiaanse Allure, een zeldzame Art Nouveau vaas, meesterwerken van Israels, Appel en Springer, een knap staaltje zilver, glamoureuze juwelen tot aan het spraakmakende werk: Saving Private Rhino. Kortom; een mijnenveld aan kunsthistorische schatten.

 

Venetiaanse Louis XV spiegel - Kollenburg Antiquairs

Louis XV spiegel met Venetiaans Allure, Een kleine gekantonneerde Venetiaanse spiegel met een gesneden houten lijst van pailletten waarin gemonteerd groen Murano glas. Op alle hoeken bevindt zich een kleine gesneden rocaille waarop groen glazen druppels zijn gemonteerd - Kollenburg Antiquairs. 

 

Art Breda presenteerde zich de afgelopen vier jaar op verschillende locaties, maar heeft in de nieuwe evenementenhal in Breepark haar permanente host gevonden. Volgens Erik Hermida, directeur van de beurs, biedt deze locatie alle faciliteiten die de beurs tot een groot succes zullen maken. De geschikte tentoonstellingsruimte biedt een podium aan de ruim 80 exposanten en daarnaast is het terrein goed te bereiken. Het bestuur en de aangestelde commissies selecteren zorgvuldig de deelnemers en staan daarmee garant voor kwaliteit. De eclectische beurs toont een breed scala aan kunst, antiek, juwelen en design.

 

Een artistiek randprogramma versterkt de beurs. Zo zijn er dagelijks Kunst & Antiek in de Praktijk-sessies verzorgt door de Koninklijke VHOK. Het gezamenlijk ontdekken en leren over kunst staat hier centraal. Daarnaast kun je jezelf door ‘collodion fotograaf’ Peter van Hal laten vereeuwigen, zoals mensen dat 175 jaar geleden ook al deden. Tot slot is er de mogelijkheid om je door kunsthistoricus Marius van Dam over de beurs te laten leiden, vrij van kosten.

 

De kunsthandelaren en galeries, voornamelijk afkomstig uit Nederland en België, nemen hun mooiste stukken mee naar de beurs. De eigenaar van Passage Arts, Rob van Leeuwen, is gedurende het jaar veelal op reis op zoek naar interessante objecten om hun Art Nouveau & Art Deco collectie te complementeren. Zijn mooiste vondsten bewaart hij speciaal om tijdens Art Breda aan de beursgangers te tonen. Bijvoorbeeld de zeldzame vaas van Emile Gallé uit 1902. Deze Art Nouveau vaas is versierd met wit koraal en wuivend zeewier op een achtergrond van blauw glas en is van glas-technische hoge kwaliteit. Bekijk hier welke kunstobjecten niet ongezien mogen blijven tijdens de beurs.

 

Zeldzame Art Nouveau Vazen

 

Loetz Witwe in Klostermühle emile gallé, passage arts, antes art
Links: Emile Gallé (1846-1904), Art Nouveau vaas, 40 cm., 1903 Nancy - Passage Arts. Rechts: Een zeldzame Art Nouveau vaas van de gerenommeerde firma Loetz Witwe in Klostermühle - Antes Art 1900 

  

Spraakmakende fotografie: Saving Private Rhino

 

 Alex Timmermans, Saving Private Rhino, 2018 - Eduard Planting Gallery
Alex Timmermans, Saving Private Rhino, 2018 - Eduard Planting Gallery

 

Een knap staaltje Nederlands Zilver


Tilmanus Nicolaus Bauduin, Missale Romanum bewerkt met Nederlands Zilver, Maastricht, 1788-1792 - Jacob J. Roosjen SRI

Tilmanus Nicolaus Bauduin, Missale Romanun bewerkt met Nederlands Zilver, 1788-1792 Maastricht - Jacob J. Roosjen SRI

 

Glamoureuze Juwelen

Baskania, Ans-Hemke-Kuilboer en Verbeek-Schuttelaar ArtBreda
Links: Think Pink, Rose goud met tourmalijn, 21.03ct. - Baskania. Midden: Tiffany & Co, Beads ketting, 1990 - Ans Hemke-Kuilboer Juwelier & Antiquair. Rechts: Oorbellen, 18k geel goud met diamanten en Chrysoprase Valenza - Verbeek-Schuttelaar

 

 

Schilderkunst van Appel, Israels en Springer

 


Linksboven: Karel Appel, Twee Dansers, 1989 - Okker Art Gallery. Linksonder: Isaac Israels, Op het strand, Viareggio- Kunsthandel Pygmalion. Rechts: Cornelis Springer,  Koopmanstraat en markt in Brielle, 1854 - Simonis & Buunk

 

Verstilde schoonheid

 

Anne Dewailly, Salomé, olieverf of doek, 100 x 100 cm., 2016 - Gallery the Obsession of Art
Anne Dewailly, Salomé, olieverf of doek, 100 x 100 cm., 2016 - Gallery the Obsession of Art

 

Art Breda is te bezoeken van 19 tot en met 22 april in Breepark Breda.

Volg Gallerease op Instagram voor een live verslag van de beurs

Instagram Gallerease

 

 

 

 


Written by Annick Bettink on 18 Apr 2018, 11:00 Catégorie Art Fairs & EventsTagged Art Fair, Art Breda
All artworks