'In this World-No 1' by Jun Chen
Scroll to zoom, click for slideshow

'In this World-No 1' 2021

Jun Chen

InkPaperRicepaper Chinese InkAcrylic paintOil paintPaint
75 ⨯ 100 ⨯ 3 cm
ConditionExcellent
€ 4.250

Galerie Kunstbroeders

 • About the artwork
  Geboren in Yueyang, provincie Hunan in 1977. Hij studeerde in 2002 af aan de afdeling Traditionele Chinese schilderkunst van de Sichuan Academie voor Schone Kunsten met een bachelordiploma en studeerde af aan de Hu Wei Comprehensive Materials Studio van de National Academy of Painting in 2018. Nu werkend en levend in Xiamen, Beijing.

  Grenzen worden opnieuw gedefinieerd in dit geglobaliseerde en genetwerkte tijdperk. De grens van cultuur en kunst is doorbroken. Als kunstvorm en cultuurwaarde kan inktschilderen niet worden beperkt tot
  een regionale eentalige staat. Waar we in dit tijdperk voor staan, zijn niet alleen onze eigen tradities, maar ook de multiculturele globalisering. Inktschilderen speelt een belangrijke rol in het proces van
  internationalisering en hedendaagse transformatie. Het unieke van inktkunst is ook de specifieke identiteit van Chinese kunstenaars in de internationale context. In deze context is de traditionele inktschilderingverloren gegaan. Een nieuwe effectieve kunstvorm vinden in de hedendaagse context, en deelnemen aan de uitgebreide internationale culturele uitwisselingen met een andere etnische identiteit is wat Chen Jun zoekt.
  Op het snijvlak van oosterse en westerse culturen moeten we de mogelijkheid van het 'herscheppen' van inktschilderingen in het hedendaagse heroverwegen.
  ‘Re-create ‛is niet herhalen maar omverwerpen, het is om de traditionele cultuur opnieuw te ontdekken en opnieuw te leren en opnieuw te creëren in de huidige culturele achtergrond. Chen Jun zegt: ‘Mijn werk is gebaseerd op ons eigen culturele gen de ‘Chinese inkt’; ik probeer terug te keren naar de oorsprong om een ​​gemeenschappelijke en ook persoonlijke tekentaal te vinden om in te grijpen in de multiculturele context van de huidige globalisering. Inktschilderen is geen doel, maar een manier van denken. Er is een link tussen mijn schildertaal gebaseerd op pointillisme met en de traditionele ‘Cun’. De ‘Cun‛ in het traditionele Chinees landschap is een soort artistieke taal die wordt geëxtraheerd door de natuurlijke en innerlijke esthetiek van de kunstenaar. Deze taal is een kunsttaal die technologie overstijgt en een levensgeest heeft. Ik schilder steeds opnieuw in lagen inktvlekken. De ervaring van deze manier van leven is ook als spirituele beoefening. Het lijkt erop dat er een spirituele connectie is met traditionele Cun. De traditionele Cun komt overeen met de landbouwcultuur, maar nu is het een materieel tijdperk onder de industriële beschaving. De spirituele ervaring die deze inktvlekken van mij meebrengen, is meer een soort levenservaring van niets en Utopia. De humanistische geest die wordt vertegenwoordigd door het traditionele landschap is op dit moment slechts een lichaam en een symbool, maar ik ben het beu om het drukke stadslandschap aan te pakken. Deze innerlijke stilte komt overeen met externe beweging. Ik heb het gevoel dat mijn schilderproces een daad is, een gevoel van leven. Het liet me opstaan ​​tot een filosofische ervaring en introspectie over het levensgevoel.

  In mijn werk gebruik ik bewust rijstpapier, schrijfpenseel en inkt, deze materialen met sterke oosterse culturele genen zitten vol spirituele esthetiek. En in mijn werk gebruik ik
  de moderne taal die het oosten en het westen samensmelt, die ook het denken over cultureel erfgoed en de infiltratie van oosterse en westerse culturen bevat. Ik zou ook graagwillen weten welke vonken met deze werken kunnen botsen in verschillende culturele contexten. Ik kijk er naar uit en ik vind het interessant en het overwegen waard'.

  Chen Jun had groeps- en solotentoonstellingen Xiamen, Beijing, San Jose (USA); Parijs, Sydney; Shanghai, Londen en zijn werk wordt wereldwijd verzameld door
  musea en particuliere verzamelaars.
 • About the artist

  Jun Chen (b. 1960, Guangzhou, China) emigrated to Australia in 1990 and currently lives and works in Brisbane. Chen has become one of Australia’s most prominent impasto painters – working in both landscape and portraiture, his luscious oil renderings are admired for their exquisite execution and allure.

  Growing up during China’s Cultural Revolution (1966-76), Chen trained in Chinese brush painting at the Guangzhou Academy of Fine Arts from 1982-86. This skills-based training, using big brushes and restrained ink marks, provided Chen a strong technical base for his work.

  Following 1989 and the Tiananmen Square protests, Chen was one of many students who left China, finding himself first in Melbourne studying English. In 1993, he moved to Brisbane and began a Masters of Fine Arts (Visual Arts) at Queensland University of Technology. During this time, he began to work with the oils for which he is now known.

  Chen’s impasto oil paintings are textural observations of the landscape, nudes and still lifes with the paint thickly applied using a palette knife. He states “I don’t mix the oils. I paint wet to wet, and use control to cover the depth of things. I want to imbue the freshness with feeling. I like colour very strong, and do my painting in my own way. I love the black and grey. People like the feeling inside, same as for artists, to see the feelings. This is very important.”

  Chen has been a regular finalist in the Archibald, Wynne and Sulman Prizes at the Art Gallery of New South Wales, and in 2013 won the Tattersall’s Club Landscape Art Prize in Brisbane. In 2018, the National Portrait Gallery in Canberra commissioned Chen to paint a portrait of the Chinese-Australian former ballet dancer and current artistic director of the Queensland Ballet, Li Cunxin. Chen is represented in major Australian public collections including the Art Gallery of New South Wales, Sydney; Parliament House Art Collection, Canberra; National Portrait Gallery, Canberra. Chen also has his work held in public collections in China and Sweden, and in private collections throughout Australia and Asia.

Are you interested in buying this artwork?